Hva er egentlig fettsuging?

Hva er egentlig fettsuging?

Kjært barn har mange navn. Det gjelder også fettsuging. Du har kanskje hørt om begreper som figurforming, fettfjerning, liposkulptur og liposuksjon? Dette er ulike begreper som brukes om fettsuging. Men vet du egentlig hva fettsuging er?

Gjennom fettsuging, så er det ønskelig å fjerne fettansamlinger på kroppen. Ofte fordi det er utfordrende å få bort slike gjennom dietter og trening. Det kan være mange ulike steder på kroppen man ønsker å gjennomføre en fettsuging. Blant annet hake, bryst, mage, midje, hofter og rumpeballer for å nevne noen av dem. Som regel når man gjennomfører en fettsuging, så bruker man den kirurgiske teknikken på flere steder på din kropp samtidig, slik at kroppsfasongen endres. For øvrig er fettsuging blant de aller mest utførte inngrepene man gjør innenfor kosmetisk kirurgi. Fettsuging kan også gjennomføres i forbindelse med andre kosmetiske operasjoner, for eksempel brystreduksjon. Man kan også lese mye om fettsuging på Plastikkirurg1.

Inngrepene som gjøres under operasjonen, vil etterlate noen små sår på huden. Innvendig vil sårene etter operasjonen være noe større. Før man opereres, så vil det analyseres hvilke fettansamlinger som skal tas vekk. I tillegg tester man hvordan huden sin elastisitet er, fordi det kan være aktuelt å fjerne overflødig hud, enten under eller etter selve operasjonen. Kirurgen vil markere de ulike stedene på kroppen som skal opereres, før man gjør snitt på huden. Etter dette er gjort, så vil et rør med en slags sugemekaniske føres inn i snittet. Denne beveges inne i snittet i ulike retninger, slik at man kan fjerne fettcellene i de ulike lagene. Etter at dette er gjennomført, sys snittet/åpningen igjen.

Varigheten på en slik type operasjon varierer. Dette kan ta alt i fra en til seks timer. Tidsbruken avhenger av teknikker og mengder fett som fjernes.

Etter at operasjonen er gjennomført, så må man bruke en kompresjon i to til seks uker. Dette for å unngå at man får diverse ujevnheter. Stingene fjernes normalt etter fem til ti dager. Slikt varierer.

Det skal påpekes at fettsuging ikke er et alternativ til diett eller trening. Altså, man kan ikke omtale det som en slags slankemetode. Teknikken fjerner underhudsfett, men ikke fett som ligger innenfor musklene. les gjerne mer på https://nhi.no/sykdommer/kirurgi/plastisk-kirurgi/fettsuging/