Hva er forbrukslån?

Hva er forbrukslån?

forbrukslån

Hva er et forbrukslån?

Forbrukslån er et lån. Spiller det noen rolle hva slags lån det er? Det gjør det nok ikke, men betingelsene på lånet spiller en stor rolle. Når vi snakker om lån er renten og avdragstiden viktig. Hvis renten er høy og avdragstiden lang så kan det bety at det blir mange penger å tilbakebetale. Mange forbrukslån blir i dag tilbud som et kontolån slik at man kan styre nedbetalingen selv. Ulempen er ofte at renten er høy. Når inflasjonen er så lav som 2% og renten er på fra 10-25% så blir det dyrt. Ofte er det en fordel med kontolån for utlåner sin side fordi man da beholder kundene sine lenger. Kunder er i dag opptatt av friheten. Det skal være som Rema’s ordtak, enkelt, fort og billig. Man skal kunne få tilgang til kontoen hele døgnet og man må kunne søke på nettet for å få lånet så man slipper å møte opp «med lua i hånda» i banken.

 

Enkelt, så prøv!

Det skal være enkelt å få lån, slik at man kan få det til alle døgnets tider. Man søker gjerne på denne type lån på impuls. Man får en impuls om å låne og så setter man i gang med å lete på nettet etter banker eller låneinstitusjoner som låner ut penger, raskt og enkelt, uten for mange vanskelige prosesser. Det er vanskelig å komme ut av nysgjerrigheten med å finne det lånet som gir deg best betingelser. Heldigvis kan man kan som regel trekke seg ut av prosessen når man selv ønsker. Finner man dårlige betingelser så dropper man lånet, men får du gode betingelser kan du ta det. Det er derfor smart å gå igjennom hele prosessen for å se akkurat hva du kan få. Prosessen er individuell, så du kan ikke høre med naboen for å sjekke hva han fikk i betingelser og tro at du selv skal få de samme betingelsene. Du må derfor søke selv. Søk selv på forbrukslån og se hva slags betingelser du kan få.

 

Forbrukslån og bankkort

Det enkle med forbrukslån er at man kan få et kort, omtrent som et bankkort, ja ofte er det et bankkort eller visa kort som man disponerer lånet på. Da kan man ta ut penger i minibank eller overføre penger fra sitt forbrukslån til venner eller kreditorer, eller bruke det på en reise i utlandet. Ulempen man må undersøke er om det er dyrere å betale eller ta ut penger i utlandet eller på minibanker. Det er ikke sjelden at man må betale gebyrer eller høyere gebyrer på både uttak i minibank og i utlandet. Dette avviker fra praksisen man har i bank eller på tradisjonelle bankkort, hvor man disponere sitt vanlige bankkort.

 

Kredittkort er ofte både flottere å se på eller fancy. Husk å sjekke betingelsene før du setter i gang.