Lån uten sikkerhet – Hva bør du velge?

Lån uten sikkerhet – Hva bør du velge?

Lån penger

Det er flere årsaker til at man låner penger. Fysiske ting, opplevelser eller tjenester, mulighetene er mange. Nå er det flere låneprodukter tilgjengelig på markedet. Her kan du lese om skreddersydde låneprodukter. Bli klok på alle typer lån.

Kredittkort

Kredittkort kan enkelt brukes i hverdagen, og man kan få flere fordeler ved å bruke det. I Norge gir kredittbankene muligheten til å låne penger gratis, altså rentefrie perioder. Gebyrer kan løpe, men prinsipielt kan kredittkort være gratis.

Det betyr ikke at det ikke finnes ulemper. Kredittkort er for eksempel ikke spesielt egnet til høye beløp. Man vil helst ikke begi seg ut på en nedbetalingstid med meget høy rente når rentene først begynner å løpe.

Ergo, kredittkort passer best som et lån på kort sikt.

Forbrukslån

Forbrukslån er også et usikret lån som lar deg få låne store summer med penger uten å ha et bevisst formål med pengene. Forbrukslån er det samme som sms-lån og og privatlån, da de har samme utgangspunkt.

Prosessen er lik. Man får et lån uten sikkerhet, helst uten å ha pant i noe som helst. Risikoen blir høyere for banken og det leder igjen til en høyere rente i den sammenhengen.

Tar man opp et forbrukslån så får man en nedbetalingsplan. Man kan også se til enhver tid hvor mye man må betale tilbake i både renter og avdrag.

Har man flere lån i samme bank, kan man benytte seg av en refinansiering. Refinansiering er et lån som samler flere lån, for eksempel forbrukslån og kredittkort, under samme paraply.

Hva er forbrukslån?

Les også!

Pengelån uten sikkerhet: Et lurt lån?

Å låne penger er ikke alltid det lureste valget. Mye på grunn av den høye renten. Eier du derimot en eiendom, kan du få noe som heter for et rammelån av banken. Da må du huske at banken kan velge å ta sikkerhet i din bolig.

Et pengelån uten sikkerhet er det samme som et låneprodukt. Et låneprodukt gir deg muligheter, men også et stort ansvar. Det kan eksempelvis være smart å bruke kredittkort istedet for å ta opp et forbrukslån, men også motsatt. Nedbetalingstid er helt essensielt og det har mye å si for hva du skal velge av kredittkort og forbrukslån.

Det vil uansett være fornuftig å sammenligne lån med tanke på rentesatsen.