Tre gode tips når du skal finne deg nye briller

Tre gode tips når du skal finne deg nye briller

Briller
Foto: Stocksnap.io

Det er lett å la seg stresse når man skal ut på jakt etter splitter nye briller. Rundt omkring leser man mye forskjellig man må huske på, men egentlig er det enklere enn mange tror. I denne artikkelen har vi samlet sammen tre gode tips som du kan skrive ned først som sist. Med disse enkle tipsene vil nemlig brillejakten bli mer oversiktlig.

1. Finn riktig bredde

Det første tipset er å finne riktig type bredde. Kanskje er dette det aller viktigste tipset vi kan gi deg. Det er nemlig viktig at det bredeste punktet på innfatningen går kant i kant med kinnlinjen din. Å kjøpe briller som enten er for brede eller smale er en typisk fallgruve. Derfor bør du virkelig sørge for å ha den riktige bredden, slik at du unngår å gå i denne klassiske fella.

Illustrasjon av bredde og størelse. Foto: bestbuyeyeglasses.com

2. Legg merke til brillekanten

Et annet tips du bør notere ned er å passe på den øvre brillekanten. Når du har funnet frem noen brillemodeller du synes virker interessante, er det viktig at du sjekker hvordan den øvre brillekanten ser ut plasseringsmessig mellom øyne og øyebryn. Dette er et godt tips for å få brillene til å se mest naturlig ut på deg.

3. Plassering av brillen

Et siste tips er selve plasseringen av brillen. For det første må den ligge godt plantet på starten av neserota. Er den for høyt oppe blir det helt feil. Det samme gjelder hvis den havner for langt nede. Her kan du sjekke om det er mulig å få neseputer du kan regulere. Slik at de enten blir smalere eller bredere. Hvis dette ikke er mulig, må du iallfall sørge for at brillen ikke havner for høyt eller lavt. Det fins også mange gode råd når det gjelder selve utseende på brillen. Her bør du tenke på hvilke farger du liker, hva slags yrke du har, hvilken type stil du har, øyenfargen din, selve formen på brillene og behovet ditt. Det er med andre ord mye å tenke på, samtidig blir jakten mye enklere når du har en sjekkliste. Extra Optical er en nettbutikk som selger både briller og kontaktlinser. De tilbyr et digitalt prøverom, som virkelig kan hjelpe deg på veien mot drømmebrillene.

Les mer om tilpassing av briller på ExtraOptical.no: https://extraoptical.no/kunnskapssenter/brillen-din/tilpassing-av-briller-kan-man-gjore-dette-selv

Generell informajson om optikk og syn, finner du på medisinske tidsskrifter som: NHI.no og SML.SNL.no